De Ynset viert Kerst!

Zoals u inmiddels wel gemerkt hebt, is onze school al volop in kerstsfeer. De klassen zijn prachtig versierd en het middenveld is omgetoverd tot een waar kerstlandschap. Erg sfeervol allemaal.

Graag willen wij u op de hoogte brengen van alle festiviteiten de aankomende dagen en vragen u bovendien om uw hulp.

 

Intekenlijst kerstdiner
Vanaf vandaag, 12 december, hangt er een intekenlijst bij de lokalen. Op deze lijst kunt u invullen welk gerecht u zou willen maken voor het kerstdiner. De naam van uw kind staat al op de lijst, u kunt uw gerecht erachter zetten. Alle kinderen nemen iets mee. Alle juffen doen dat ook.

 

Voorstelling/optreden groepen
Treedt uw kind op dan bent u van harte welkom om dit te bekijken.
Groep 1+2: maandag 16 december van 08.30-08.45 uur.
Groep 3+4: dinsdag 17 december van 08.30-08.45 uur.
Groep 5+6+7 woensdag 18 december van 08.30-08.45 uur.

 

Kerststukjes maken
Op dinsdag 17 december maken de groepen 1 t/m 7 kerststukjes. We hebben de ouderraad gevraagd om te zorgen voor kerstbakjes, oase en een kaars. Wilt u ervoor zorgen dat u takjes en wat versiering aan uw kind meegeeft op 16 of 17 december? ’s Middags om 13.00 uur beginnen we met kerststukjes maken, wilt u komen helpen, dan bent u van harte welkom in de groep(en) van uw kind(eren). We maken de kerststukjes op het middenveld (de grote ruimte in de school).

Zijn de kerststukjes klaar, dan blijven de kerststukjes op school, maar mag u uw kind meenemen naar huis.

 

Kerstdiner
Op donderdag 19 december gaan we met z’n allen genieten van het kerstdiner. Dit begint om 17.15 uur en is afgelopen om 18.15 uur.
De kinderen nemen donderdagochtend de 19e hiervoor een bord, beker en bestek mee naar school.

De deur gaat open om 17.00 uur, zodat u uw gerecht kunt brengen. Als u het gerecht heeft gebracht kunt u gezellig met andere ouders op het plein wachten tot het diner afgelopen is. Er zullen partytenten, vuurkorven en wat lekkers zijn.

Komt u met de auto dan graag zo veel mogelijk op het parkeerterrein bij de tennisbanen parkeren en niet voor de hekken van het kleuterplein (aan die kant zijn 3 parkeerplekjes, zijn die vol dan graag naar het dorpsplein om te parkeren).

 

Voordat we gaan eten, leest een leerkracht een kort kerstverhaal voor.

 

Alle gerechten worden in buffetvorm op lange tafels gezet. Een aantal ouders van de ouderraad schept het eten op, terwijl de kinderen langs het buffet lopen.

We vragen u om 18.15 uur meteen uw schalen, borden enz. mee naar huis zou willen nemen. Ook De kerststukjes gaan mee naar huis na het kerstdiner.

 

Vrijdag 20 december
De leerlingen van groep 1 t/m 7 zijn allemaal vrij om 12.00 uur! Dan kan de welverdiende kerstvakantie beginnen.

 

Wij danken u bij voorbaat hartelijk voor alle medewerking om ons kerstfeest tot een groot succes te maken.

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens de kerstcommissie en het team,

 

Juf Nienke Sonnenberg groep 5/6/7