Instructiefilmpjes over makkelijker thuis/school/werken

De tweede week thuis/school/werk is in volle gang. Wat fijn om te zien dat jullie proberen zoveel mogelijk structuur aan te brengen in het dagelijkse werken. De huiswerkopdrachten gaan bij de meeste leerlingen al erg goed en ook de welkome afwisseling met een dag-challenge gaat erg goed kunnen wij zien. Sturen jullie ook af en toe een berichtje/foto/filmpje naar juf Ingrid, dat kan via 'ikwerkthuis@ambionholding.nl' en misschien wordt jullie berichtje dan wel in de schoolkrant van Ambionscholen geplaatst.

 

 

Om het thuis werken wat makkelijker te maken is het heel belangrijk dat de iPad goed staat ingesteld. Volgens de laatste berichten is dat bij de meeste leerlingen nu wel gelukt. Heeft u er nog problemen mee geeft u dit dan door aan mij via jarina.caspers@debasis.frl of 06-30975307 en dan lossen we het zo spoedig mogelijk samen op. Het is tot nu toe bij iedereen die dit gemeld heeft (ja, u stond hier niet alleen in) gelukt!

 

Er zijn tot nu toe een zestal filmpjes gemaakt waarbij helder wordt verwoord hoe bepaalde apps te gebruiken zijn voor uw kind. U kunt deze filmpjes vinden door op onderstaande link te klikken: 

 

http://www.youtube.com/playlist?list=PLYveZpjdZQ0m58FEGIxY87d-qXdBLb-aO&feature=share

 

De eerste 3 filmpjes heeft u als het goed is al gezien en gaan over:

  1. Filmpje over Beheerde Apple-ID
  2. Filmpje over Schoolwerk-app voor het ontvangen van huiswerk en inleveren van huiswerk
  3. Filmpje over Berichten-app om te vragen te stellen aan de juf (denkt u wel aan de werkdagen van de juffen?)

De filmpjes 4 t/m 6 gaan over de nieuwste verbeteringen voor het thuis/school/werken:?
4. Filmpje over FaceTime-app (juf kan met jou FaceTImen of met een groepje en zo instructie geven of gezellig even bij kletsen, denk erom juf FaceTimed jou als ze dat wil)
5. Filmpje met iPad-tips onder andere over de helderheid van het scherm
6. Filmpje over de nieuwste up-date. Eens in de zoveel tijd moeten de iPads ge-update worden, doe dit alsjeblieft zodat de iPad van uw kind meegroeit in de mogelijkheden die wij aanbieden.

 

Voor de juffen en meesters is het ook allemaal uitzoeken en nieuw om op deze manier te werken. We doen ons best en proberen er het beste van te maken en we zijn ontzettend blij dat u thuis de boel draaiende kan houden, nogmaals onze oprechte complimenten en een dikke duim vanuit het team. Echt grote klasse!

Geef tips en problemen aan ons door en we gaan ermee aan de slag.

 

Met vriendelijke groet namens het team,

 

Jarina Caspers