Ouderportaal voor ouders Schoolwerk voor leerlingen

De eerste thuis-schoolwerk week zit er op! Wat een beproeving voor ons allemaal.
Wordt u al een beetje kierewiet van alle berichten die binnen stromen?

We hebben geprobeerd om de stroom berichten in het ouderportaal te keren, zodat daar alleen de dagchallenge op staat, zodat ook de kinderen van groep 1-2 die mee kunnen doen en u ook weet wat de bedoeling is. Kinderen van groep 3 t/m 7 maken de challenge en hun huiswerk via de app Schoolwerk.

Dus ook de nieuwe weektaken zullen we zowel in het ouderportaal (zondag) als op Schoolwerk zetten. Op die manier kunt u naast uw eigen werkzaamheden ook zien wat uw kind zou moeten doen aan schoolwerk.

Gelukkig is er mailverkeer tussen de leerkrachten en u thuis om alles eerst goed op te starten en we zijn ontzettend blij dat u bij vragen of opmerkingen contact met ons hebt gezocht en zoekt. We doen ons werk graag en al is dit een uitzonderlijke situatie, we leren met elkaar hoe we dit varkentje het beste kunnen wassen.

 

We willen vanaf nu ook aan de slag om het contact tussen leerkrachten en uw zoon of dochter te optimaliseren. Dit gaan we doen via de Apple App ' berichten'. dat is het groene icoontje met wit spreekwolkje. Om hier gebruik van te kunnen maken is het belangrijk om dat de kinderen goed ingelogd zijn met hun beheerde Apple ID van Ambion.

Soms helpt het als u de iPad van uw kind uit en opnieuw aanzet, maar soms is dat niet voldoende en dan kunt u de volgende stappen zetten:

Ga naar de app Instellingen op de iPad van uw zoon/dochter (het grijze tandwieltje). Als u op die app klikt verschijnt er linksboven de naam van uw kind. Klikt u daarop dan staat rechts de naam van uw kind met daaronder het Apple ID waarmee is ingelogd. Is dit NIET het beheerde Apple ID van Ambion (die eindigt altijd op (@appleid.ambion.nl) dan verzoeken wij  u om onderin op logout te klikken met het privé Apple ID en vervolgens in te loggen met het beheerde Apple ID. 

Via osn Ambion Kinder TV op YouTube kanaal staat ook een video met hoe dit allemaal werkt.http://YouTube/y6S7GtlS2DE

Het beheerde Apple ID kunt u navragen bij Anton.silvius@primus.frl

Het wachtwoord is voor alle leerlingen 1234 behalve als ze het zelf hebben aangepast.
Volgens ons kunnen we op deze manier makkelijker communiceren en kunnen de leerkrachten ook direct reageren via Schoolwerk met deze app ' Berichten' .

 

Heel veel succes allemaal, maar nu eerst genieten van een vreemd maar welverdiend weekend.
Nog een tip: probeer bij te blijven met de oefenstof, niets is vervelender dan achter lopen met je School-thuiswerk!

 

Met vriendelijke groet namens het team,

 

Jarina Caspers