Vooruit lopend op corona ... en geen pannenkoekdag!

Er wordt gespeculeerd over scholen die sluiten in verband met het coronavirus. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en politiek. Mocht het besluit vallen om toch de scholen te moeten sluiten dan zullen de leerkrachten van groep 3 t/m 7 digitaal onderwijs gaan verzorgen. Voor de leerlingen van groep 1&2 is dit lastiger te organiseren en hopen we de achterstanden later weer in te lopen.
De digitale lessen zullen door de leerkrachten worden klaargezet in Gynzy, kinderen kunnen dan deze taken/lessen thuis maken en ook kunnen ze verder in de werelden voor spelling, rekenen, wereld oriëntatie, woordenschat. Het lezen van boeken zal dan ook tot de opdrachten behoren met daarbij het maken van een boekverslag (wellicht is een bibliotheek bezoek nu handig om te doen). Ook zal er gevraagd worden aan de leerlingen van groep 5 t/m 7 om een presentatie of werkstuk te maken over een bepaald onderwerp.

Voorlopig is dit echter nog niet aan de orde (hopen wij)!!!

 

We hebben wel besloten in het team om de nationale pannenkoekdag van vrijdag 20 maart niet door te laten gaan, mede omdat hierbij pakes en beppes zouden worden uitgenodigd en juist deze doelgroep wordt verzocht thuis te blijven. De kans is aanwezig dat we de pannenkoekdag gaan verplaatsten naar later in het schooljaar.

 

We houden u op de hoogte en hopen dat onze voorzorgsmaatregelen niet nodig zijn.

 

Met vriendelijke groet namens het team,

 

Jarina Caspers